Νομοσχέδιο επιδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νομοσχέδιο επιδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον δρόμο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα σε τηλεδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, επισημαίνοντας την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση για την αγορά ηλεκτροκίνητων ΙΧ. Συγκεκριμένα, για φυσικά πρόσωπα, το ανώτατο όριο αγοράς αυξήθηκε από 8.000 ευρώ σε 9.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, υπάρχει επιδότηση 2.000 ευρώ αν συνδυαστεί η αγορά του ηλεκτροκίνητου οχήματος με την απόσυρση ενός παλαιού οχήματος. Συνολικά, η επιδότηση μπορεί να φτάσει τις 11.500 ευρώ. Επιπρόσθετες επιδοτήσεις προβλέπονται για άτομα με αναπηρία, νέους κάτω των 29 ετών και πολύτεκνες οικογένειες. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδότηση για την αγορά φορτιστή μπαταρίας Wallbox.